Een dag in het leven van…

Henri Govaerts, Senior Consultant Voorzorg

Henri Govaerts

Wat houdt het werk concreet in?

Henri Govaerts: “Kort omschreven: een maximum aan business voor Allianz genereren. In de praktijk doen mijn collega’s en ik veel meer dan dat. Onze belangrijkste missie bestaat erin de makelaar te overtuigen samen te werken met Allianz en hem nadien te helpen in de ruimste zin van het woord. Afhankelijk van zijn noden, is dat: de maatschappij en onze producten en diensten voorstellen, hemzelf en/of zijn medewerkers opleiding geven over onze producten, tools en processen, samen met hem complexe dossiers analyseren, hem vergezellen bij een klant wanneer hij minder zeker is in een bepaald domein, hem helpen om commerciële acties of infovergaderingen met zijn klanten te organiseren, enzovoort.”

“Maar een Sales is niet alleen maar op de baan. Er is ook nog een belangrijk administratief gedeelte aan de job. Na elk bezoek maken we een rapport op in onze databank BRM, we stellen offertes op, volgen zaken op en vergemakkelijken het invoeren van zaken voor de makelaar. Met de hulp van de beheerders werken we aan bestaande dossiers voor fiscale optimalisering.”

Het leukste aan de job?

“Het is een veeleisende job, maar echt boeiend. Het leukste aspect voor mij is het relationele, het menselijke contact. Elke makelaar is verschillend en dat zorgt ervoor dat de job heel gevarieerd blijft.”

“Ik moet zeggen dat er de laatste jaren veel veranderd is op vlak van de bekendheid van Allianz. Dat speelt echt in ons voordeel. De deuren gaan veel gemakkelijker voor ons open en wij kunnen regelmatig nieuwe makelaars overtuigen om met ons samen te werken. Sommigen onder hen zijn trouwens onze beste promotors.”

“Gezien ik alleen op het terrein werk, apprecieer ik echt onze teamvergaderingen die minstens één keer per maand georganiseerd worden. Het is de ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.”

De kwaliteiten die een goeie Sales nodig heeft

“Deze job vereist beschikbaarheid, flexibiliteit en een grondige kennis van de materie en de markt. Uiteraard moet je ook stressbestendig zijn, goed georganiseerd werken en gemakkelijk contacten kunnen leggen.”

“De wil om te winnen” volgens Henri

“Vroeger speelde ik basketbal op hoog niveau. Om te winnen moet je opofferingen willen maken en geconcentreerd blijven op je doel. Je wint niet toevallig.”

“Succes kan je ook niet in je eentje verwezenlijken. Wanneer we nieuwe zaken doen, is dat ook dankzij de performance van onze producten, de kwaliteit van onze dienstverlening en de ondersteuning die we van onze collega’s bij de maatschappij krijgen.”