Allianz Bonus Drive App

Allianz Bonus Drive

De slimste verzekering aan de helft van de prijs.

Goede bestuurder?
Test vrijblijvend je rijgedrag.

Hoe werkt Allianz Bonus Drive?

Schermafbeelding Bonus Drive  

Fase 1: vrijblijvende proefperiode

Je kan onze app Allianz Bonus Drive gratis en vrijblijvend uitproberen. Maakt niet uit of je al klant bent of niet. Je hoeft je alleen te registreren met je e-mailadres. Na installatie zal de app automatisch detecteren wanneer je een autorit maakt en een rijscore berekenen op basis van de volgende criteria: remmen, snelheid, tijdstip, locatie en telefoongebruik tijdens het rijden.

Je ziet meteen hoe goed je scoort voor elke autorit: de app toont bijvoorbeeld op een kaart waar je precies te bruusk geremd hebt. Dit maakt je rijgedrag inzichtelijk en spoort je aan om nog beter te rijden. Want hoe hoger je rijscore, hoe groter je korting.

Na 2 maanden loopt de proefperiode ten einde en wordt je rijscore bevrozen in de app. Overtuigd door onze slimme autoverzekering? Ga dan naar een van onze onafhankelijke verzekeringsmakelaars om een autoverzekering met Allianz Bonus Drive af te sluiten. De makelaar zal je rijscore omzetten in een korting zodat je meteen tot 50% kan besparen afhankelijk van je rijscore (raadpleeg de kortingen).

Nu al overtuigd? Als je nu al overtuigd bent, kan je meteen een slimme autoverzekering afsluiten bij je makelaar zonder proefperiode van 2 maanden. Je makelaar zal je bovendien een welkomkorting aanbieden.

 

 

Fase 2: autoverzekering afsluiten en de app activeren

Zodra je makelaar jouw autoverzekering met Allianz Bonus Drive heeft afgesloten, krijg je van ons een activatiecode waarmee je de app kan activeren en koppelen aan je autoverzekering. Veel rijplezier!

Vanaf nu evalueren we jouw rijscore jaarlijks op het einde van je verzekeringsperiode. Je korting wordt automatisch verrekend op je volgende verzekeringspremie bij een contractvernieuwing. Je wordt hiervan per e-mail op de hoogte gebracht.

Welkom in de cockpit van Allianz Bonus Drive

Schermafbeelding Dashboard  

Hier krijg je een overzicht van je ritten en rijscores.

Wat meet de app?

 • Remgedrag
 • Snelheid
 • Omstandigheden (type weg en tijdstip)
 • Telefoongebruik tijdens het rijden
 • Remgedrag
 • Snelheid
 • Omstandigheden (type weg en tijdstip)
 • Telefoongebruik tijdens het rijden

Anticiperende bestuurders die vloeiend rijden en zelden sterk moeten afremmen, krijgen een betere beoordeling. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je plots moet remmen, dit zal geen nadelige impact hebben op je rijscore omdat we je rijgdrag over een langere periode bekijken. Het remgedrag is verantwoordelijk voor 30% van je totale rijscore.

Als je de toegelaten maximumsnelheden respecteert, krijg je een positieve beoordeling van de app. Geen zorgen als je een keer te snel rijdt: Allianz deelt jouw rijgegevens niet met derden en respecteert jouw privacy. Dit onderdeel telt voor 15% mee in je rijscore.

Allianz Bonus Drive houdt ook rekening met de rijomstandigheden: wanneer, waar en op welke soort weg rijd je. Een rit naar de discotheek op zaterdagnacht of een rit in het woon-werkverkeer is namelijk risicovoller dan een gezellige rit op de snelweg in een dunbevolkt gebied. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor 20% van je rijscore.

Velen overschatten hun aandachtsvermogen achter het stuur: even een berichtje lezen en snel antwoorden of bellen met de telefoon in de hand. Je herkent het gevaarlijke rijgedrag van deze afgeleide bestuurders onmiddellijk. Daarom beloont Allianz Bonus Drive vanaf nu bestuurders die het goede voorbeeld geven en zo hun kans op ongevallen drastisch verkleinen. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor 35% van je rijscore.

Hoe werkt het?

 • De app zal nooit je smartphone blokkeren, we laten jou alle vrijheid.
 • Telt mee voor je rijscore: berichten sturen, app’en of niet handsfree bellen tijdens het rijden.
 • Telt niet mee voor je rijscore: navigatiesoftware inschakelen voor je autorit en handsfree bellen.

Hulp nodig?

Bel onze klantendienst voor alle info en technische vragen.
We zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 8u en 18u.

+32 (0) 2 214.77.78