Vandalisme

Meest gestelde vragen

Omniumverzekering: de beste oplossing

Je kent de situatie: je gaat op daguitstap naar een stad en parkeert je auto op een rustige plek. Wanneer je ’s avonds terugkeert naar je wagen, merk je een grote kras op de zijkant op. Puur vandalisme, maar wat doe je eraan?

Als je een omniumverzekering hebt, dan zal je verzekeraar de schade voor de herstelling terugbetalen. Ook schade aan banden, als die veroorzaakt is door vandalisme, wordt vergoed. De vrijstelling in je contract is wel van toepassing, tenzij je een het package ‘Allianz All-in-One’ onderschreven hebt bij Allianz. Bekijk de algemene en bijzondere voorwaarden van je polis om te zien hoe hoog die vrijstelling precies is, of neem contact op met je makelaar voor meer info. Opgelet, als je enkel een kleine omniumverzekering hebt, dan is vandalisme niet verzekerd.

Geef de schade zeker aan bij de politie. De realiteit leert wel dat het allerminst evident is dat de daders ook gepakt zullen worden... Is dat wel het geval, dan kan je de vrijstelling proberen terug te vorderen van de verantwoordelijke(n).

Een volledige omnium dekt schade door vandalisme, een kleine omnium niet.