Praktische info gezin

Je fietst op vakantie een voetganger omver…

Fietsenverzekering

Rijd je met de fiets een voetganger omver, dan zal je familiale verzekering de schade vergoeden. Ook als dit ongeval in het buitenland gebeurt. Je familiale verzekering biedt immers wereldwijd dekking.

Bescherm je tegen de mogelijke gevolgen

Stel, op vakantie in de Provence neem je je mountainbike en maak je een tochtje. Bij een afdaling schat je een bocht verkeerd in en je rijdt een overstekende voetganger van de weg. De man is gewond en moet naar het ziekenhuis. Jijzelf komt er met wat schrammen en blauwe plekken vanaf, maar je bent wel aansprakelijk…

De medische kosten en materiële schade van de voetganger worden terugbetaald door je familiale verzekering, die ook in het buitenland geldt. Je begrijpt dat de factuur hiervan snel kan oplopen: ziekenhuisopname, kinesitherapie, medicijnen, arbeidsongeschiktheid… Gelukkig neemt je familiale verzekering de kosten hiervan allemaal op zich. Je zal zelf enkel de vrijstelling moeten betalen.

Tip: eigen medische kosten worden niet terugbetaald door de familiale verzekering. Dit kan opgelost worden door een ongevallenverzekering privé-leven af te sluiten.

Goed om weten

Je familiale verzekering biedt wereldwijd dekking.