Praktische info gezin

Familiale verzekering dekt huispersoneelJe familiale verzekering dekt ook huispersoneel

Familiale verzekering dekt huispersoneel 

Schade die huispersoneel aanricht aan anderen, is standaard verzekerd in de familiale verzekering van Allianz. Bijkomend kan je ook je huispersoneel verzekeren tegen (arbeids)ongevallen via je familiale polis. Dit kan je ook doen voor vrienden of familieleden die bij jou komen klussen.

 
 

Bescherm ook vrienden die bij jou komen klussen

Schade aan derden

Heb je een familiale verzekering onderschreven, dan is ook je huispersoneel – een babysitter, je poetsvrouw of tuinman - daarin verzekerd voor de schade die ze aanrichten aan derden. Voor alle duidelijkheid: de schade aan derden is gedekt, schade die ze aanrichten aan jouw eigendommen niet… De dekking zit standaard in de familiale verzekering van Allianz. De vrijstelling in de polis is wel van kracht.

Arbeidsongevallen huispersoneel

Wil je je huispersoneel ook verzekeren tegen een arbeidsongeval? Of vrienden beschermen die bij jou komen klussen? Onderschrijf dan de optie Huispersoneel Plus bij Allianz. Deze optie dekt niet enkel de medische en farmaceutische kosten (ook prothesen), maar ook tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid en overlijden. Vergeet niet dat je als ‘werkgever’ verantwoordelijk bent als huispersoneel betrokken raakt in een ongeval op het werk (bij jou thuis dus) of op weg naar of van jouw woning. Heb je geen arbeidsongevallenverzekering, dan draai je zelf op voor de kosten van het ongeval.

Goed om weten

Doe je een beroep op een poetsvrouw, babysitter of tuinman? Vergeet hun arbeidsongevallenrisico niet te verzekeren.