Praktische info gezin

Jong gezin: neem een tijdelijke overlijdensverzekering

Tijdelijke overlijdensverzekering

Jonge gezinnen met kinderen dromen van een onbezorgde en mooie toekomst. Maar als plots één van de partners overlijdt, dan slaat die droom aan diggelen. Niet alleen is er het emotionele leed, maar ook financiële zorgen loeren om de hoek. Onderschrijf daarom een tijdelijke overlijdensverzekering.

Bescherm je tegen financiële zorgen

Gezinnen van twintigers of dertigers met kinderen zijn vaak tweeverdieners. Ze hopen op een mooie toekomst voor hun kinderen. Maar wat als de man of vrouw plots overlijdt? Eén inkomen valt weg, maar veel vaste kosten blijven bestaan.

Een overlijdensverzekering is daarom aangewezen voor jonge gezinnen. Dat kan bijvoorbeeld via een schuldsaldoverzekering bij de aankoop van vastgoed. Maar als je geen woning of appartement koopt of bouwt, dan is een schuldsaldoverzekering geen optie. In zo’n geval kan je kiezen voor een (tijdelijke) overlijdensverzekering. Die keert een verzekerd kapitaal uit als de man of vrouw overlijdt vóór de einddatum van het contract. Het spreekt voor zich dat het best is om beide partners te verzekeren. Je kan kiezen voor een vast kapitaal, maar kunt ook opteren voor een kapitaal dat afneemt doorheen de tijd.

Je makelaar geeft je advies op maat. Bespreek met hem de mogelijkheden.

Goed om weten

Een overlijdensverzekering beschermt jonge gezinnen tegen een financiële kater door een overlijden.