Persbericht

Allianz en Sporting Anderlecht: een geslaagd partnership

Allianz en Sporting Anderlecht: een geslaagd partnership

Brussel, 28 juli 2015

Allianz aanwezig op RSCA-fandag op 31/7

  • Sponsorship levert Allianz hogere visibiliteit op.
  • Merkbekendheid bij eindklanten wordt belangrijker.

In november 2014 verwelkomde Sporting Anderlecht Allianz als nieuwe sponsor. Dit zorgt voor een verhoogde merkbekendheid van Allianz in België. De sponsoring van een Belgische topclub met internationale uitstraling die kansen geeft aan talent van eigen bodem, past perfect binnen de strategie van verzekeringsmaatschappij Allianz.

Belang van merkbekendheid

Allianz is in België een van de grotere verzekeraars, maar heeft tot op heden geen grote investeringen gedaan op het vlak van merkbekendheid. Dankzij de goede reputatie bij de verzekeringsmakelaars is Allianz van oudsher wél top of mind bij deze tussenpersonen. De consument vandaag is echter mondiger en beter geïnformeerd. Een fenomeen gestuwd door de digitale explosie. Vandaar de noodzaak voor Allianz om prominenter naar buiten te treden. In het najaar staat er dan ook een en ander te gebeuren...

Let wel: De makelaar blijft voor Allianz het distributiekanaal bij uitstek. Alle inspanningen zijn er dus op gericht de klant passend bij de makelaar te brengen, ondersteund door een dienstverlening die meegaat met zijn tijd.

Fandag 31/7

Allianz is aanwezig op de RSCA-fandag op 31/7 in het Constant Vanden Stock stadion. Bezoekers aan de stand kunnen er onder meer in een formule 1-simulator plaats nemen. Op termijn wil Allianz de samenwerking met Anderlecht verder uitbouwen. De club beschikt over een grote community. Ideaal dus om bijvoorbeeld samen een social media-actie op te zetten. Wordt vervolgd...

Media die interesse hebben in het sponsoringverhaal van Allianz / Anderlecht kunnen op de fandag tussen 14u en 16u terecht in de Allianz-stand voor een gesprek met Geert Deschoolmeester, head of market management Allianz.

Noot voor de redactie

Over Allianz Benelux

Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en meer dan 147.000 medewerkers in dienst van ruim 85 miljoen klanten. In België en Luxemburg is Allianz een belangrijke marktspeler in verzekeringen BOAR (Brand, Ongevallen, Andere Risico’s) en Leven (Voorzorg en Beleggingen). Via de makelaars biedt Allianz er een brede waaier diensten voor particulieren, zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen. Allianz bedient in België en Luxemburg meer dan 900.000 klanten, heeft ruim 1.000 medewerkers en 2,7 miljard euro brutopremies.

Perscontact

Naam:

Paul Möller

Telefoon:

+31 (0)88 577 11 06

E-mailadres:

paul.moller@allianz.nl