Persbericht

Allianz verzekert klanten tegen cybercriminaliteit

Cyber plan

Brussel, 26 juni 2017

Allianz Benelux introduceert deze week Cyber Plan in België. Een cyberverzekering waarmee zowel grote als kleine bedrijven zich kunnen wapenen tegen de risico’s van cybercriminaliteit. Uit de Allianz Risk Barometer blijkt dat cybergevaren dit jaar naar de derde plaats geklommen zijn in de ranking ‘Global Business Risks 2017’.

Cyberincidenten vormen daarmee bijna net zo’n groot risico als bedrijfsonderbrekingen en marktontwikkelingen. In België doen dagelijks meer dan 30 slachtoffers aangifte van cyberaanvallen.

Slechts een klein aandeel bedrijven (13% blijkt uit een bevraging van ADD en CFO Magazine in 2015) heeft op dit moment regelingen getroffen om zich te verzekeren tegen cyberaanvallen of aansprakelijkheid in het geval van gegevensdiefstal. Dit terwijl de impact van een dergelijke cyberaanval enorm kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde (62%) van de cyberaanvallen gericht zijn op kmo’s. Allianz richt zich met deze oplossing dan ook tot zowel kleine als grote bedrijven.

Volledige cyberbescherming en gespecialiseerde IT-bijstand

Wereldspeler Allianz heeft veel ervaring op het gebied van cyber en gaat met Cyber Plan verder dan enkel een financiële vergoeding; Allianz verleent de klant bij een cyberaanval ook onmiddellijk 24/7 bijstand via lokale partners, een gespecialiseerd advocatenkantoor en IT-experts. Concreet combineert Allianz met deze hybrideverzekering aansprakelijkheid, bedrijfsschade, eigen schade en informaticabijstand. Bedrijven kunnen al een volledige cyberverzekering afsluiten vanaf 600 euro.

“De verwachting is dat cyberaanvallen de komende jaren alleen maar toenemen,” vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management bij Allianz Benelux. “Daarbij wordt het steeds lastiger om je er tegen te wapenen. Elk bedrijf, groot of klein, heeft tegenwoordig een digitale infrastructuur en veel bedrijven zijn daar zelfs volledig afhankelijk van. Dat maakt een cyberverzekering met gespecialiseerde IT-bijstand onmisbaar.”

Beeldmateriaal

Noot voor de redactie

Over Allianz in de Benelux

Allianz is een wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening, met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en meer dan 140.000 medewerkers in dienst van ruim 86 miljoen klanten. In de Benelux biedt Allianz, via verzekeringsmakelaars, een brede waaier aan verzekeringsproducten en -diensten voor particulieren, zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen. Allianz bedient in België en Luxemburg meer dan 900.000 klanten, heeft ruim 950 medewerkers en een omzet van 2,1 miljard euro. Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten met behulp van distributiepartners en haar direct writer Allsecur. Allianz heeft in Nederland, circa 1.000 medewerkers en een omzet van 1,1 miljard.