FAQ gebouwen, IT-materiaal en machines

Meest gestelde vragen

  • Volstaat je brandverzekering als je je woning gebruikt voor je beroep?

De algemene en bijzondere voorwaarden van je contract geven uitsluitsel over de dekking in je brandverzekering.

Ben je zelfstandige en gebruik je een deel van je woning voor je beroepsactiviteit, dan kan dit gevolgen hebben voor je brandverzekering. De algemene en bijzondere voorwaarden van je contract geven uitsluitsel over de dekking in je brandverzekering. Zo bestaat de kans dat je omwille van het (gedeeltelijke) beroepsgebruik een extra brandverzekering moet onderschrijven. Je makelaar geeft je alle nodige info.

Bij Allianz zijn dit de mogelijke scenario’s:

  • Gebruik je een gedeelte van je woning als kantoor of in het kader van een vrij beroep, dan volstaat je brandverzekering Home Plan. Opgelet, dit geldt niet voor apotheken.
  • Gebruik je een gedeelte van je woning voor een andere beroepsactiviteit (dus geen kantoor of vrij beroep), dan moet je een verzekeringscontract Biz Plan onderschrijven. In Biz Plan is zowel je onderneming als je aangehechte woning gedekt.
  • Oefen je je beroepsactiviteit uit in een apart gebouw (geen interne verbinding met de woning), dan sluit je een brandverzekering Home Plan af voor je woning en een Biz Plan voor je bedrijfsgebouw.

Gebruik je een gedeelte van je woning als kantoor, dan volstaat bij Allianz je brandverzekering Home Plan.