Praktische info gebouwen, IT & machines

Hoe verzeker je best je computerinfrastructuur en data?

IT-infrastructuur

Je IT-infrastructuur en data zijn cruciaal voor het succes van je zelfstandige activiteit: desktop-pc’s, laptops, servers … ze zijn onmisbaar geworden voor zowat alle ondernemers. Het is dan ook verstandig om je IT-toestellen te verzekeren tegen schade en diefstal.

Wat omvat een dergelijke verzekering?

Deze verzekering dekt zowel vaste als draagbare toestellen. Slijtage aan toestellen of diefstal van een toestel dat onbeheerd achtergelaten werd, zijn niet gedekt.

Om de precieze verzekeringsvoorwaarden te kennen, neem je best contact met je makelaar.

Aanvullende waarborg: Software

De kans bestaat ook dat onvoorziene omstandigheden schade aanrichten aan je software of databestanden. Ook dit kan, als optie, verzekerd worden binnen Restart. Allianz vergoedt dan de kosten om gegevens en programma’s manueel opnieuw in te voeren vanuit een back-ups of vanuit oorspronkelijke programma’s of bestaande documenten.
Ook de opzoekingskosten om deze gegevens of programma’s opnieuw samen te stellen worden vergoed. De analyse- en programmeerkosten evenwel niet.

Uitgesloten zijn onder andere verlies van data door slijtage, verlies van gegevens die afkomstig zijn van illegale kopieën …

Goed om weten

Je IT en databanken verzekeren is een must.